четвер, 05 листопада 2015 16:51

4 нових рецептів борщу: польський, з бадиллям і на пиві

Борщ - дуже древня страва. vkusno365.ru зібрали чотири неочевидних рецепта борщу, щоб надихнути читачів на кулінарні експерименти.

Білий польський борщ

 

У цьому борщі немає буряка, немає помідорів і навіть немає шматочка хорошої яловичини для наваристого бульйону. До нього не подають пампушок з прокрученим салом, і взагалі він пастельно-кремового, а не кричущого бурякового кольору.
Це смачний простий суп, в якому поляки використовують так багато знайомих нам прийомів, що польський білий борщ має всі шанси отримати прописку на вашій кухні. До супу подають зварені вкруту яйця, один в один, як ми робимо для щавлевого супу. По-друге, в білому борщі бульйон виварюють з підкопченими ковбасками.

Борщ з квасолею та кімчі

 

Гострий, ситний і чоловічий, якщо хочете, борщ. Автор сайту придумала його випадково, якось змінивши квашену капусту на корейську кімчі. Вийшло несподівано і смачно. Квасоля злегка нейтралізують вибухову гостру кімчі й чудово поєднується з буряком. Чоловікам борщ, зварений за цим рецептом, дуже подобається. Гострота супу залежить від кімчі: чим більше в капусті червоного перцю, тим "сильнішим" вийде борщ.

Борщ з пивом

 

Якось авторові попався рецепт з дореволюційного збірника, де в піст радили варити борщ на квасі. Це був не холодний борщ, з'єднаний з окрошкою, а повноцінний гарячий борщ. Квасу в магазині не виявилося, і тоді згадалися знамениті пивні супи, які дуже популярні в Німеччині. Німці беруть пляшку пива, додають сир і загущують такий суп зазвичай картоплею.

Борщ з буряковим бадиллям і козячим сиром

 

Коли на ринках з'являється буряк з бадиллям, можна зварити легкий варіант борщу зі свіжими пружними листям бадилля. На Кавказі їх зазвичай відправляють в пироги, а у нас варварськи викидають. Але з зелено-бордовими лопухами борщ стає дивовижним! Єдине, купуючи буряк навесні, будьте пильні - бульби у такого буряка старі, їх просто заново встромляють у землю, щоб вони дали пагони. Торішній буряк потрібно довше варити.

Зараз ви читаєте новину «4 нових рецептів борщу: польський, з бадиллям і на пиві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі