вівторок, 28 серпня 2007 15:10

Зростання економіки найвигідніше столиці

 

Директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський, 49 років, вважає, що високе місце Києва в рейтингу найдорожчих міст світу зумовлене двома чинниками.

Перший: тут концентруються фінансові потоки й капітали. Тобто столиця має найбільшу вигоду від швидких темпів розвитку економіки. У Києві живе більше заможних людей, ніж у регіонах; зарплати — вищі, тому населення платоспроможніше.

Другий чинник: на українському ринку, зокрема в столиці, поки що відсутня вільна конкуренція. Скажімо, серед будівельних компаній. Це дає їм змогу встановлювати високі ціни на житло, що підвищує і вартість його оренди. Так само й у інших сферах.

— Як і будь-який інший, цей рейтинг будується на припущеннях і співвідношеннях, — зазначає Бураковський. — Тому його не можна вважати абсолютно об"єктивним. Це тільки база для певного порівняння вартості життя.

Зараз ви читаєте новину «Зростання економіки найвигідніше столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі