вівторок, 13 травня 2008 16:34

Знесенню "Троїцького" перешкоджають столичні вибори

Однією з найбільших проблем підготовки України до проведення чемпіонату Євро-2012 є ситуація з торгово-розважальним центром "Троїцький" біля столичного стадіону "Олімпійський". Незакінчене будівництво мають знести. Ця споруда знаходиться надто близько від арени, що не відповідає вимогам безпеки.

Демонтаж вже були розпочали. Але 31 березня "Київметробуд" призупинив роботи через відсутність проекту зносу. Днями перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив: комплекс не знесуть, поки Київрада не затвердить розмір компенсації компанії-забудовнику "Юджин". Мовляв, гроші на це в бюджеті-2008 не закладено. Натомість міськрада не засідає вже два місяці через позачергові вибори.

Анатолій Голубченко припустив, що розміри компенсації могла б визначити спеціально створена Кабміном державна комісія. Каже, що неодноразово звертався з цим до уряду, але відповіді не отримав.

Голова Національного агентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 Євген Червоненко, 48 років, зазначає "ГПУ", що передбачав такий розвиток подій.

— Але мене ніхто не чув, бо всі займалися політичним популізмом, — говорить він.

Водночас зауважує, що компанія "Юджин" має всі необхідні документи на  земельну ділянку біля НСК "Олімпійський". Міськадміністрація ж нічого не може вдіяти без рішення Київради.

— Якщо ми перестанемо поважати право власності, то у нас не буде ні  футбольного чемпіонату, ні чогось іншого, — упевнений Червоненко. — "Троїцький" перестане бути проблемою, якщо усі гілки влади й державні органи діятимуть у підготовці до чемпіонату злагоджено. Уже є проект, стадіон до Євро-2012 буде готовий.

Радник Комітету громадського контролю Євро-2012 Андрій Капустін, 51 рік, вважає, що до виборів нового мера і Київради нічого не зміниться.

— До 25 травня наш комітет не вживатиме ніяких заходів, — розповідає він — Адже будь-який наш крок може бути сприйнятий як пропаганда чи контрпропаганда тієї чи іншої політичної команди.

25–26 червня в Україні перебуватиме президент Міжнародної федерації футболу Мішель Платіні. Тому нова столична влади матиме час зрушити питання демонтажу "Троїцького" з мертвої точки.

— Час іще терпить, — каже експерт.

Зараз ви читаєте новину «Знесенню "Троїцького" перешкоджають столичні вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі