четвер, 30 вересня 2021 07:10

Зеленський похитнув мрію суспільства про "нові обличчя"

За два з половиною роки має відбутися перший тур наступних президентських виборів — 31 березня 2024-го. Володимир Зеленський відбув половину терміну. Українцям слід бути готовими до другого терміну колишнього коміка. У теперішніх рейтингах Зеленський лідирує зі значним відривом.

Катастрофи, якою лякали 2019-го прихильники попереднього президента, не сталося. Ситуація в країні десь така ж, як до обрання Зеленського. Зовнішня політика залишилася спрямованою на Євросоюз і Північноатлантичний альянс. Росія не отримала бажане втілення Мінських домовленостей.

Справи з внутрішнім розвитком переважно безрадісні. У нас поганий інвестиційний клімат, досі міцна корупція, нереформовані суди й соціальна несправедливість. Але точно не гірші, ніж за попередників. А це руйнує сенс приходу до влади Порошенка та його людей. Не сталося й прориву, на який сподівалися 2019 року прихильники Зеленського.

Чинному президенту на руку й те, що він із соратниками відчутно похитнув мрію суспільства про "нові обличчя" як гарантів швидких змін у країні. Тому поява потужних позасистемних кандидатів малоймовірна. А лише такі могли би скласти Зеленському справжню конкуренцію. Вже є недовіра не лише до старих системних політиків, а й до нових.

Зеленський обіцяв не балотуватися на другий термін. Але президентським політехнологам неважко буде знайти купу аргументів на користь порушення обіцянки. Найголовніший: а кому передати країну? Наступні у списку Порошенко, Тимошенко, Бойко.

Тож чи піде президент на другий термін? Сьогодні відповідь очевидна. Хіба станеться щось неординарне.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський похитнув мрію суспільства про "нові обличчя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі