четвер, 23 січня 2020 07:20

Заступником голови Держбюро розслідувань призначили адвоката Януковича

Олександра Бабікова призначили першим заступником директора Державного бюро розслідувань, повідомила 20 січня в. о. директора ДБР Ірина Венедіктова. Він пройшов перевірку комісії з відбору, заявила.

15 січня громадська організація "Сім'ї Героїв Небесної сотні" виступила проти призначення Бабікова через конфлікт інтересів. Він — адвокат Віктора Януковича. Написали відкритого листа президентові, спікеру парламенту, генпрокурору, виконуючій обов'язки директора ДБР і Комісії з відбору кандидатів на посади в бюро.

— Олександр Бабіков про­довжує перебувати в реєстрі адвокатів. Немає інформації, що він уже не представляє інтереси юридичної компанії "Верлекс", яка має контракт із Януковичем, — говорить адвокат родичів загиблих майданівців Віталій Титич, 53 роки. — Днями Печерський суд розглядатиме клопотання Бабікова в інтересах Януковича в іншому кримінальному провадженні. Тобто він — чинний адвокат обвинуваченого і підозрюваного у кримінальних провадженнях громадянина, стосовно якого ДБР здійснює процесуальні дії. Злочини проти активістів не розслідують уже три місяці офіційно. А за фактом слідство паралізоване вже рік.

Януковичу не потрібне призначення свого адвоката, бо це привертає увагу до всього, що робитиметься в його інтересах. Отже, це тест. Демонстративна провокація влади: що ще суспільство може мовчки з'їсти? Попередня провокація — обмін беркутівців (29 грудня Україна віддала Росії 124 особи за повернення 81 із так званих ДНР і ЛНР. Серед переданих Києвом — п'ятеро колишніх беркутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. — ГПУ), стосовно ключової справи Майдану. Є прямі докази причетності вищого керівництва Росії і представників влади Януковича до організації розстрілів. Провина беркутівців була доведена. Слідство перебувало на останньому етапі. Росія не допустила, щоби це все вийшло на поверхню в суді. Суспільство цей тест провалило.

Зараз ви читаєте новину «Заступником голови Держбюро розслідувань призначили адвоката Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі