четвер, 09 квітня 2009 19:21

Чи затримують вам зарплату?

Невиплати або затримки зарплати стали масовим явищем. За даними Міністерства праці та соціальної політики, заборгованість із зарплати в Україні сягає 1,267 млрд грн. Чи затримують вам зарплату?

Олег Карпенко, 46 років, працівник річкового флоту, Київ:

— Грудневу зарплату затримали всього на 20 днів, а от січневу — аж на півтора місяця. На днях розрахувалися за лютий — отримав останні 400 гривень. Зараз у мене міжрейсова відпустка до 30 квітня, а далі не знаю, як бути. Годину тому телефонував капітану: каже, що вся київська база стоятиме до червня, нема замовлень. Може, наш пароплав у травні запустять на південь по пісок. Але це після свят. Поки що влаштовуюся охоронцем у зал ігрових автоматів: добу працюєш — три вихідних. Платитимуть 900 гривень.


Віра Погорєлова, 44 роки, санітарка, Вінницька область:

— Зарплату дають вчасно, але познімали доплати за нічне чергування, переробіток, шкідливість. Тільки працівникам туберкульозного відділення видали по тисячі. Нещодавно збори були, головний лікар попередив: оздоровчих і премій теж не буде. За минулий місяць отримала на руки всього 170 гривень. Бо вирахували борг за опалення за рішенням суду і ще 110 утримали не знаю за що. Кажуть, якийсь перерахунок. Торік брала кредит у банку, то тепер вони нові відсотки нараховують. Хоча Юля казала по телевізору, що такого не повинно бути. Доведеться судитися, бо де я візьму зайвих 10 тисяч? Чоловік, побачивши, що я в боргах, покинув. Лишилася з малою неповнолітньою дитиною.


Олесь Доній, 39 років, народний депутат від НУ-НС, Київ:

— Нам зарплату не затримують. Більше на цю тему говорити не хочу.


Тетяна Іщенко, 50 років, учителька, Херсонська область:

— Зарплату отримуємо вчасно. В останній день місяця гроші надходять на банківську картку. За березень я отримала навіть раніше — у п"ятницю 28-го знімала. Погрожували, що доплати зріжуть, за заміну уроків не будуть платити, але все нарахували до копійки. На весняних канікулах нікого не відправили у відпустку за свій рахунок, як раніше бувало. Чоловік працює на рибзаводі, йому теж поки що не затримували.


Борис Журавльов, 32 роки, друкар, Київ:

— Останні місяці видають час від часу по 100–200 гривень. От за березень видали всього по 300–500, хоча за договором мають платити 100 гривень за робочий день. Нас у цеху 12 чоловік, в основному жінки. Роботи повно з ранку до вечора, іноді й на ніч залишаємося. Виготовляємо сувеніри, наклейки, рекламні листівки для київських магазинів. Але більшість продукції йде на склад. Хазяїн планує розпродавати влітку в Криму, коли відпускний сезон розпочнеться. Щодня чекаємо якихось грошей, але сподівань усе менше. Родині нічого послати не можу. Одна жінка була обурилася, то її зразу вигнали. Тепер усі мовчать, бо куди підеш? Тут переважно працюють заробітчани. На наші місця власник одразу когось знайде.

Зараз ви читаєте новину «Чи затримують вам зарплату?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі