пʼятниця, 05 липня 2019 07:11

Втрати російського флоту не можуть не тішити

14 російських офіцерів загинули під час пожежі на підводному човні "Лошарик" 1 липня у Баренцевому морі. Серед них – двоє зі званням героїв Росії та сім капітанів першого рангу. Частину екіпажу врятували. Причини пожежі не розкривають.

Путінське правління почалося з трагічної загибелі 118 членів екіпажу підводного ракетоносного крейсера "Курськ" 2 серпня 2000-го. За три роки затонула субмарина "К-159", 9 загиблих. 2008-го 20 моряків загинули на підводному човні "Нерпа" в Японському морі. Тепер ось "Лошарик".

Він мав глибину занурення до 6 тис. м. Призначений, зокрема, і для знищення прокладених на морському дні кабелів. У разі світового конфлікту міг ліквідувати мережу Інтернет на планеті. Немає сумнівів, російський президент у черговому припадку божевілля може дати команду їх перегризти. З погляду того, що кожна людина має право на життя, до загибелі моряків я ставлюся зі співчуттям. Але ось щодо втрати для російського флоту і загалом армії, це не може не тішити.

На планеті Земля є три держави, глави яких пожадливо розповідають, як знищуватимуть інші країни.

Це Російська Федерація, Північна Корея та Іран. Коли Володимир Путін показував усьому світу мультик про знищення американського штату Флорида, російські депутати і міністри раділи й аплодували. Коли з підводного човна "Великий Новгород" із Каспійського моря били по Сирії, росіяни смакували в телевізорі масове вбивство. А Путін повідомляв: такий тренувальний ефект не можуть дати жодні навчання.

У війні Путіна проти волі, прогресу, демократії і ліберальних цінностей уже десятки і сотні тисяч жертв. Серед них і ті, хто є її знаряддям. Загиблі офіцери "Лошарика" поповнили список.

Зараз ви читаєте новину «Втрати російського флоту не можуть не тішити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі