вівторок, 24 липня 2007 17:33

Вступ України до СОТ пригальмовано

Робоча група Світової організації торгівлі не затвердила остаточної версії доповіді, що визначає умови вступу України. Отож у серпні–вересні наша країна повинна  представити нову версію. Уже сьому.

— Вимоги до фінального звіту Робочої групи зростають у міру наближення країни до моменту вступу до СОТ, — пояснює директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський, 49 років. — Ясно, що представники України намагаються напрацювати ідеальний документ, який би влаштував СОТ.

Робоча група з приєднання України до СОТ об"єднує 44 країни — члени організації. Експерт не радить шукати в останньому її рішенні якогось політичного чи геополітичного підтексту.

— Адже коли справа доходить безпосередньо до перемовин з групою, там піднімаються виключно економічно-технічні питання, — розповідає Ігор Бураковський. — Мені особисто невідомі випадки, коли на рівні цієї групи висувалися б суто політичні вимоги за  принципом з ким або проти кого ми дружимо.

Щоправда, за словами експерта, останнє рішення робочої групи знову дещо гальмує вступ України до СОТ.

— Організація наполягає на певних змінах торговельного режиму. До цього входять і правила торгівлі конкретними товарами, і технічні регламенти їх допуску на ринок тощо, — каже Ігор Бураковський. — І СОТ хотітиме, щоб уже на момент вступу максимум з цих вимог були втілені в законодавство. Але ж Верховна Рада зараз де-юре не існує, на носі нові вибори.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України до СОТ пригальмовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі