середа, 23 лютого 2011 07:00

Владі вигідно споювати людей

 

Жителі Молдови, Чехії та Угорщини вживають алкогольних напоїв найбільше у світі. Такого висновку дійшли експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я. Українці у світовому рейтингу п'яті — після росіян.

— Люди багато п'ють ще й тому, що алкогольні напої активно рекламують, — каже нарколог Андрій Карачевський, 45 років. — Заборони діють лише на папері. Пиво як рекламували, так і роблять це зараз. Улітку ще пробували боротися з вуличними п'яницями. А зараз купити спиртне у кіоску для підлітка не проблема.

До 1914 року ні Україна, ні Росія не були державами, жителі яких уживали багато алкоголю. А потім владі стало вигідніше споювати людей, ніж підвищувати рівень їхнього життя. Продаж міцних напоїв приносить у бюджет грубі гроші. І з того ж державного рахунку чималі суми йдуть на лікування хронічних алкоголіків, на оплату лікарняних, спровокованих уживанням спиртного. Хоча розумніше було би розвивати профілактичні програми. Кожна гривня, використана на раціональне лікування, приносить у кілька разів більше прибутку для суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Владі вигідно споювати людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі