субота, 24 березня 2007 15:47

Вінський знайшов причину для розпуску парламенту

Депутат Верховної Ради Йосип Вінський (позафракційний) вважаэ входження депутатів з фракцій блоків Наша Україна і Юлії Тимошенко в коаліцію підставою для розпуску парламенту.

Про це політик заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Вінський вважає, що у Конституції зараз є всі підстави для такого розпуску. На думку парламентарія, вибори Ради за списками від партій призначені для того, щоб склад парламенту відповідав настроям виборців.

- Сьогоднішній парламент в політичному сенсі, в сенсі ухвалення рішень, він не відповідає тому, за що голосували люди, - відзначив Вінський.

За словами парламентарія, в умовах нинішньої виборчої системи депутат Ради не має права виходити з фракції.

22-23 березня 5 депутатів Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко і 6 - від фракції Блоку Наша Україна перейшли в коаліцію. Зараз, за даними секретаріату депутатської коаліції в парламенті, до складу парламентської коаліції входять 258 депутатів Ради.

6 жовтня 2006 року фракція Соціалістичної партії виключила Вінського зі свого складу. У вересні 2006 політрада СПУ ухвалила рішення виключити Вінського з лав партії, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Вінський знайшов причину для розпуску парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі