четвер, 06 серпня 2009 19:08

Від невиплат потерпають дві третини сімей

 

Соціолог з Інституту економіки і прогнозування Національної академії наук Ольга Балакірєва, 53 роки, зазначає, що дві третини сімей потерпають від проблем, пов"язаних із ринком праці.

— Це не лише несвоєчасна чи повна невиплата заробітної плати. А й відмова від преміальних чи бонусів, переведення на скорочений робочий день, попередження про звільнення або розірвання контракту.

Працівники підприємств, де не виплачують зарплату, згадують, як у 1990-х видавали платню продуктами, і скаржаться, що зараз і того немає.

У 1990-х видавали платню продуктами, зараз і того немає

Погіршення матеріального становища гостріше відчувають родини з дітьми. Напередодні 1 вересня для них ситуація загостриться, бо потрібно буде збирати дітей до школи.

— Заборгованість із зарплат по країні нерівномірна, — каже Балакірєва. — Гірше в тих регіонах, де зупиняються підприємства або їхня продукція неконкурентоспроможна. Страждає і малий бізнес, там теж затримують виплати. Трохи краща ситуація у великих містах, насамперед у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Від невиплат потерпають дві третини сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі