четвер, 10 липня 2008 15:22

Василь Князевич хоче узаконення проституції

Міністр охорони здоров"я Василь Князевич заявив, що підтримує легалізацію проституції в Україні. На його думку, у цьому випадку українські жінки будуть фізично та юридично захищені й матимуть гідну медичну допомогу.

Ці думки голова МОЗ висловив, говорячи про підготовку країни до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012.

— Міністр має рацію, — каже правозахисниця Людмила Коваль, 53 роки. — Проституцію в нашій країні давно потрібно було узаконити. Все одно вона зараз процвітає як тіньовий бізнес. А так жінки займатимуться нею офіційно, державна скарбниця отримуватиме податки.

Раніше узаконити проституцію з нагоди проведення Євро-2012 пропонував Віталій Кличко. Утім, Людмилі Коваль незрозуміло, чому це потрібно приурочувати саме до чемпіонату Європи з футболу.

— Враження таке, що хочуть лише покращити обслуговування іноземців, які приїдуть на Євро-2012, — говорить вона. — Або ж навпаки — відвернути увагу від проблем зі стадіонами та готелями.

Голова правління "Міжнародної ліги захисту прав громадян України" Едуард Багіров, 39 років, уважає заяву Василя Князевича аморальною.

— Краще б думали про те, як знайти додаткові кошти для українських лікарень, — зазначає він. — Сьогодні лікарі-венерологи не мають елементарних ліків та медичного обладнання. Навіть у столиці державне фінансування таких диспансерів ледве сягає 30 відсотків од потреб. На цьому тлі розмови про узаконення проституції недоречні. Та й чинне українське законодавство не дозволяє перетворювати її на офіційний бізнес.

У Польщі, яка із Україною прийматиме Євро-2012, проституція заборонена. Так само й у Росії, хоча легалізувати її пропонували свого часу Союз правих сил, "Яблуко" та Ліберально-демократична партія Володимира Жириновського. Не дозволено займатися проституцією в Іспанії, Литві та Естонії. Легалізовано її в Латвії. У Франції вулична проституція узаконена ще з 1946 року, в Нідерландах — з 1988-го. У Німеччині її легалізували шість років тому, там навіть звинувачення проституток в аморальній діяльності карається законом. Італійки з кінця 2002 року можуть офіційно займатися проституцією в будинках терпимості.

Зараз ви читаєте новину «Василь Князевич хоче узаконення проституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі