пʼятниця, 08 листопада 2019 05:45

В ями провалилися два автомобілі з водіями. Один обпік ноги

Автор: ЯША ГОЛОВАНЬ
  5 листопада в центрі Києва прорвало теплотрасу. Потрібно поміняти близько 40 метрів труби діаметром 700 міліметрів
5 листопада в центрі Києва прорвало теплотрасу. Потрібно поміняти близько 40 метрів труби діаметром 700 міліметрів

5 листопада в Києві на вул. Шота Руставелі прорвало трубу з гарячою водою. Провалився асфальт. На дорозі утворилися дві ями. Проїжджу частину залило окропом. В ями провалилися два автомобілі з водіями. Чоловікам вдалося вибратися. Один обпік ноги. "Нісан" виїхав з ями, "Дачію" витягнули підйомним краном. Рух у центрі столиці паралізувало.

"Через пошкодження труби стався витік води. Потрібно поміняти близько 40 метрів теплотраси діаметром 700 міліметрів", — повідомила прес-служба Київтеплоенерго.

— Цього року в столиці замінили 130 кілометрів аварійних трубопроводів. Серйозно зношена їх більшість, необхідна подальша заміна, — каже заступник голови Київської міської адміністрації 44-річний Петро Пантелеєв.

"Житловий фонд зношений на 80 відсотків. Найважливіша інфраструктура критично застаріла. Потрібно прийняти муніципальний кодекс. Розділити повноваження місцевого самоврядування і центральної влади", — написав у "Фейс­буку" про аварію в Києві міський голова Дніпра Борис Філатов, 47 років.

— Десятиліттями занепад господарства був у всіх містах країни. Мали погану економічну ситуацію та безвідповідальних мерів, — вважає Олександр Сергієнко, директор дослідницького центру "Інститут міста".

— До влади приходили непідготовлені й непрофесійні люди. Київ у 2006–2010 роках очолював Леонід Чернівецький. Його не турбували проблеми міста. Після нього владу в столиці отримав Олександр Попов, який звітував не перед киянами, а перед адміністрацією Януковича. Інфраструктура зношувалась і не оновлювалася. З 2014-го процес зрушився з мертвої точки. У Києві провели капітальний ремонт близько тисячі кілометрів вуличних доріг. Завдяки реформі децентралізації міста отримали більші кошти. Проте їх недостатньо, щоб повністю оновити трубопроводи.

Зараз ви читаєте новину «В ями провалилися два автомобілі з водіями. Один обпік ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі