вівторок, 31 липня 2007 18:24

В Україні склалася трипартійна система

 

Директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко, 37 років, підтверджує, що українські виборці орієнтуються переважно на особисті симпатії до політичних лідерів.

— Уся українська політика зараз персоніфікована, — наголошує він. — Народ орієнтується виключно на так звані політичні фан-клуби. Українці знають політиків, упізнають лідерів. Проте вони не цікавляться політичними командами цих лідерів, що саме пропонують їхні передвиборчі програми. Ми звикли до того, що ці програми однакові за суттю, різні лише за трактуванням.

Як стверджує політолог, українці тільки кажуть, що вони знайомляться з передвиборчою програмою. Насправді ж орієнтуються на систему відмінностей однієї політичної сили від іншої. Такий процес персоніфікації політичних партій та блоків продовжуватиметься. Лише незначна частина українських громадян ставитиме собі питання, чим насправді відрізняється Юлія Тимошенко від Віктора Януковича, а Олександр Мороз від Віктора Ющенка.

Загалом же, на думку експерта, порівняно з березнем 2006 року, політична картина в Україні мало змінилася. В суспільстві досі домінують три великі блоки — "Партія регіонів", Блок Юлії Тимошенко та "Наша Україна".

— Така трипартійна система дуже міцно склалася, — стверджує Кость Бондаренко. — Решта партій або відіграють роль аутсайдерів, або приречені час від часу зраджувати союзників та переходити до протилежних таборів, як свого часу було з соціалістами.

Зараз ви читаєте новину «В Україні склалася трипартійна система». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі