середа, 23 квітня 2008 18:24

В другому турі Тимошенко поки що "перемагає"

Політолог Олександр Палій, 33 роки, вважає, що результати опитування центру Разумкова підкреслюють значний відрив "помаранчевих" від "біло-синіх".

— Разом Ющенко й Тимошенко набирають більше голосів, ніж Янукович, — каже він. — Отож і кількість "помаранчевих" виборців більша.

Крім рейтингів, соціологи дослідили можливі результати другого туру виборів. Якщо туди потрапляють Ющенко та Янукович, то за чинного президента проголосували б 31,4% виборців, за лідера Партії регіонів — 37,7%. Але якщо змагалися б Янукович і Тимошенко, то лідерка БЮТу набрала б 39,6%, тоді як головний "регіонал" — 36%. Перемогла б прем"єр, якби змагалася в другому турі з Віктором Ющенком.

Олександр Палій називає це логічним: "помаранчевий" електорат голосує за яскравішого свого представника. Водночас політолог каже, що до початку президентських виборів ситуація в країні може змінитися кардинально.

— Іноді це стається за короткий час виборчої кампанії, — каже він. — Он на останніх парламентських виборах рейтинг БЮТу зріс несподівано швидко. Тому говорити про ймовірного переможця президентських виборів поки що рано. На результат може вплинути соціальна політика нинішнього уряду та багато інших факторів.


За кого ви б проголосували, якби вибори президента призначили наступної неділі?


 Віктор Янукович  27,8%
 Юлія Тимошенко  25,3%
 Віктор Ющенко  11,6%
 Володимир Литвин  6,7%
 Петро Симоненко  5,2%
 Олександр Мороз  1,4%
 Наталія Вітренко  1,2%


дані: Центр Разумкова

Опитано 2019 осіб віком від 18 років, які мешкають

у різних регіонах країни.

Опитування проведене з 11 до 17 квітня 2008 року

Зараз ви читаєте новину «В другому турі Тимошенко поки що "перемагає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі