четвер, 05 травня 2011 08:00

Уряд підвищить соціальні стандарти

Міністерство соціальної політики готує план дій на 2011–2015 роки для поліпшення соціального забезпечення людей, які найбільше потребують підтримки держави.

— Уперше в історії незалежності ми запропонували комплексне вирішення проблем соціального забезпечення. Це не разові заходи, а програма середньотермінової перспективи. Крім цього, ми закладаємо такий рівень допомоги, що перевищуватиме інфляцію. А до 2015-го матимемо значне покращення у сфері соціального забезпечення, — каже віце-прем'єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. — На реалізацію програми вже наступного року буде потрібно 2,8 мільярда гривень.

Уряд посилюватиме соціальний захист інвалідів війни і всіх категорій, дітей війни, малозабезпечених і постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

— Із 2012-го планується щорічне підвищення пенсій для ліквідаторів на 20 відсотків. До 2015-го рівень пенсії ліквідатора має становити 4109 гривень, — пояснює Сергій Тігіпко. — Ми також збільшимо кількість санаторно-курортних путівок для ліквідаторів, щоб кожен міг кожні два роки пройти лікування.

До 2015-го мають отримати квартири всі ветерани війни та воїни-інтернаціоналісти. За словами віце-прем'єр-міністра, цього року збудують 240 помешкань, наступного — 500, 2013-го — 700, а 2014 року — 526. Пенсії воїнів-"афганців" за чотири роки зростуть до 4135 грн. Зараз вона становить у середньому 2091 грн.

— Наші ініціативи підтримав прем'єр-міністр і доручив Мінфіну врахувати пропозиції Мінсоцполітики під час підготовки бюджету на 2012 рік, а якщо буде переглядатися нинішній бюджет, то частково і в ньому, — каже Сергій Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Уряд підвищить соціальні стандарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі