понеділок, 01 жовтня 2007 17:16

Уперше без спортсменів

Майже 10 років знадобилося вітчизняним політикам, аби збагнути, що включення до партійних списків відомих спортсменів не сприяє успіху. Починаючи з перших партійних виборів, у списках чи не всіх політичних сил були знамениті спортсмени. На виборах, що пройшли 30 вересня, чемпіонів та рекордсменів у перших п"ятірках партій та блоків помічено не було.

А колишній баскетболіст Олександр Волков, перебував аж на 42-й позиції списку Партії регіонів. Опинився там не за спортивні заслуги. Він не був "обличчям" партії, якими свого часу виступали інші чемпіони.

У чому причина відмови політиків від "спортивної" складової виборчої кампанії? Чи лише в тому, що практика показала неефективність залучення спортсменів до політики? Чи, може, все пояснюється тим, що немає сьогодні в Україні спортивних чемпіонів, які були б справжніми народними героями, мали б шалену популярність та були б прикладом для наслідування? Молоді люди у нас, як і всюди, мріють стати "зірками". Але тільки не спортивними. Тому що шлях до олімпійської медалі настільки тяжкий, що й думати про це не хочеться. Інша справа "засвітитися" в телевізорі в якомусь "шоу", де, окрім нахабства, особливих навичок не потрібно. Хто зі спортсменів є сьогодні кумиром молодих? Майже ніхто.

Олександр Волков опинився у списку Партії не за спортивні заслуги

І нічого поганого в цьому немає. Кожному своє. Спорт у нас нині такий, що здатен хіба що нашкодити тому, хто захоче зробити себе популярним через перемоги на майданчику. Де ті перемоги? Коли вони були? Якось непомітно втратили ми цілі види спорту, в яких українці завжди були серед перших. І нікому це по-справжньому не болить. Нині не треба, як комуністичним вождям минулого, доводити через спорт переваги нашого суспільного ладу. А саме ця необхідність багато років забезпечувала радянським, а отже й українським спортсменам умови для тренувань за найвищими світовими стандартами.

Сьогодні в Україні немає сенсу витрачатися на спорт. Хіба що займатися цим для себе, як робить депутат від Партії регіонів Ринат Ахметов. Він щедро фінансує донецький "Шахтар", де ніколи не з"явиться гравець, якого висунуть на чолі партійного списку. Бо у там є сам Ахметов. На почесному сьомому місці.

Зараз ви читаєте новину «Уперше без спортсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі