пʼятниця, 26 жовтня 2018 05:35

Юлія Тимошенко закликає долучитися до обговорення Нової Конституції

Автор: ФОТО надане прес-службою Юлії Тимошенко
  Юлія Тимошенко: ”Над Новою Конститу­цією мають працювати не політики, а активні громадські лідери”
Юлія Тимошенко: ”Над Новою Конститу­цією мають працювати не політики, а активні громадські лідери”

— Щоб наша держава змінилася, потрібно змінити конституцію. Внести зміни в ту, що є — неефективно. Ні уряд, ні президент не зацікавлені в таких змінах, — говорить лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час прес-конференції у Вінниці 23 жовтня.

Над Новою Конституцією мають працювати не політики, а активні громадські лідери, які добре розбираються в тому чи іншому напрямку. Таких громадських лідерів повинно обрати суспільство.

— Наше завдання — максимально залучити фахових людей в усіх регіонах України для того, щоб спільно спробувати відшліфувати цей документ, щоб інтелектуали з різних регіонів змогли створити досконалі проекти Суспільного договору та Нової Конституції, — продовжує Юлія Володимирівна.

Цей документ передбачатиме запровадження дієвих механізмів боротьби з корупцією, чесного виборного суду, подолання монополій і впливу олігархів, чиновники будуть підзвітними суспільству, місцеве самоврядування буде дієве, згубне двовладдя президента та прем'єра буде знято.

Найближчим часом Юлія Тимошенко планує об'їхати всі області України. Багато розмовляє з людьми про їхні проблеми, щоб максимально зрозуміти, над чим працювати насамперед.

— Нагальним питанням є подорожчання газу. Люди в шоці та паніці. Не знають, чим платити за комунальні послуги. Подорожчання газу призведе до подорожчання всіх продуктів. Більшості українців не вистачить і на їжу. І це при тому, що в Україні є 960 мільярдів кубометрів власного газу, видобування якого з транспортуванням і доходом на галузь коштує не більш як 90 доларів за тисячу кубометрів. Теперішній уряд обманює народ двічі. Уперше — коли каже, що не купує російський газ за ціною 500 доларів за тисячу кубометрів, а купує європейське паливо, додаючи ще до нього накрутку за транспортування. Насправді ніякого транспортування не відбувається і російський газ спокійно йде по наших трубах, а хтось кладе величезні суми в кишеню. Вдруге — коли уряд призначає ціну на газ і прикривається ринком газу. Немає такого ринку. Газ у руках монополістів, а уряд прикривається ціною, щоб мати додаткові податки. Гарантую, що після виборів зможу вдвічі знизити ціну на газ.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко закликає долучитися до обговорення Нової Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі