неділя, 15 квітня 2007 16:35

"Українська правиця" шансів не має

Народний рух, Українська народна партія і Республіканська партія "Собор" вирішили йти на дострокові вибори спільно. Для цього створили об"єднання "Українська правиця".

— Бажання правих партій створити альтернативу "Нашій Україні" цілком зрозуміле, — коментує керівник Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній, 36 років. — Бо наразі список "Нашої України" переобтяжений особами, які вже себе дискредитували. Звісно, структури в УНП по регіонах непогані. Проте з початку 90-х виборчі настрої щодо правих сил в Україні змінилися.

Олесь Доній вважає, що шанси "правиці" на дострокових виборах тепер мінімальні.

— У них немає жодної яскравої та харизматичної персони, — каже він. — Бориса Тарасюка чи Юрія Костенка такими назвати не можна.

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 30 років, також переконаний, що в "Української правиці" на виборах немає жодних перспектив.

— Хоча на базі правих сил виникла і "Наша Україна", сьогодні популярність "правих" ідей значно впала, — стверджує експерт. — Націонал-демократи переживають кризу й не змогли гідно відреагувати на нові виклики часу. Настав час "лівої" ідеї. Єдиний вихід для правих — індивідуально входити до списку "Нашої України".

Зараз ви читаєте новину «"Українська правиця" шансів не має». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі