Ексклюзиви
четвер, 18 листопада 2010 03:15

Українці обдурили "регіоналів"

Сходив на першу сесію новообраної міської ради у Новій Каховці на Херсонщині.

Біля "білого дому" поряд із державним синьо-жовтим на флагштоку майорів недавно затверджений прапор міста. Верхня частина його жовта, а нижня — блакитна, хвиляста. Посередині — ще уересерівський герб міста: із будьонівкою і шаблею на червоному тлі.

Нова-стара влада перетворила сесію на містечкове шоу. Жіночий хор співав "Ще не вмерла України...". Молодіжний ансамбль виконав гімн міста, схожий на естрадну пісеньку. Діти з танцювальних колективів у міжрядді махали прапорцями та стрічками. Новий-старий мер 56-річний Володимир Коваленко зайшов до зали в супроводі двох священиків Московського патріархату. Присягу складав на Євангелії з місцевого кафедрального собору Андрія Первозванного. Його благословив іконою Божої Матері єпископ Новокаховський і Генічеський Іосааф. Закликав усіх "как зеницу ока хранить единство нашего народа". Владику проводжали оваціями.

Cесія тривала понад годину.

Люди голосували за відомі прізвища

Представники Партії регіонів отримали більшість — 27 мандатів із 50. Минулого скликання  мали 25 "списочників". Тепер —   10 за партійним списком і 17 "мажоритарників". Серед них багато знаних у місті людей — керівників підприємств і організацій, громадських активістів. Виборчу кампанію вони проводили по-різному. Один знайомий переміряв округ вздовж і впоперек, побував у кожній квартирі. Інший цілий місяць відпочивав на курорті, з'явився у місті лише в день виборів.

— Люди тупо голосували за відомі прізвища, — сказав у перерві один "бютівець".

Від того, що "регіонали" змушували балотуватися від своєї партії рейтингових кандидатів, якісний склад міськради поліпшився.

— Позапартійні "мажоритарники" навряд чи будуть запопадливо гнути партійну лінію, — говорив мені перед сесією секретар міськради Олександр Лук'яненко. — Бо кожен із них може сказати: "Я обраний виборцями, тож міг пройти від будь-якої партії". До того ж вони знають проблеми міста і змушені будуть виконувати волю людей.

У місцевому парламенті тепер представники "Батьківщини", "Сильної України", Компартії, "Фронту змін", "Третьої сили", "Совісті України", "Руського блоку". Міський голова отримав сильну опозицію: четверо депутатів були кандидатами в мери.

— Одобрямсу тепер не буде, — підсумував секретар.

А я подумав: українці таки обдурили "регіоналів".

Зараз ви читаєте новину «Українці обдурили "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути