четвер, 03 липня 2008 18:08

Українці не надто охочі до подорожей

Автор: дані: Research & Brending Group, опитано 2019 осіб
 

Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардаріка" 43-річний Костянтин Матвієнко каже, що загалом українці найбільше прагнуть побувати у країнах Західної Європи. З усіх колишніх республік Радянського Союзу їх найбільше цікавить Росія, бо даються взнаки історичні зв"язки.

— Українці мають там багато родичів, — додає експерт. — Окрім того, чимало людей прагнуть поїхати до Росії працювати.

На думку Костянтина Матвієнка, родинні зв"язки зумовлюють інтерес і до Білорусі. А країни Балтії приваблюють нинішньою належністю до Заходу.

— Нам цікаво, як живуть у цих країнах після вступу до Європейського союзу, — каже він. — Грузія ж здавна вабить українців колоритом та екзотикою, вином і кухнею.

Утім, значна частина українців не хоче їхати до жодної з колишніх республік СРСР. Костянтин Матвієнко пояснює це тим, що половина людей перебувають за межею бідності й не мають коштів на подорожі. Та й за своїм менталітетом українці не надто охочі кудись їздити — вони скоріше домувальники.

Зараз ви читаєте новину «Українці не надто охочі до подорожей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі