неділя, 12 серпня 2007 16:28

Українці не довіряють політичній еліті

 

Дві третини громадян України вважають, що зміни до Конституції слід приймати лише через усенародний референдум. Такі результати опитування свідчать про повне знецінення авторитету влади і стрімке зниження довіри до всіх її інституцій, вважає політолог Михайло Басараб, 30 років.

— Це цілком позитивне зрушення, яке показує, що населення України займає свідому позицію і хоче брати якомога активнішу участь у творенні політики і майбутнього держави, — каже він. — Адже основний закон твориться на роки і десятиліття.

Українська еліта повинна підтримати таке побажання народу, переконує політолог. Але рішення про такий референдум буде важко прийняти. Буде багато застережень. Бо українські політики звикли вирішувати подібні питання кулуарно, шляхом домовленостей між собою, а не з народом.

— Якби Конституція ухвалювалася на всенародному референдумі, це було б кардинальним зрушенням в українській політиці, — каже Михайло Басараб. — Оскільки ми бачимо, що всі рішення нашої еліти приймаються на основі компромісів. А при цьому проблема політичної кризи не вирішується, а лише загострюється. Позитивний досвід всенародного прийняття Конституції приведе до того, що політики частіше апелюватимуть до народу.

Зараз ви читаєте новину «Українці не довіряють політичній еліті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі