четвер, 31 січня 2008 17:58

Україна подібна до Чехословаччини Дубчека

 

— 2005 року було створено міждержавну комісію Ющенко — Путін, проте контактів на рівні офіційних зустрічей перших осіб держави від цього не побільшало, — каже про причини взаємної недовіри між політичними лідерами двох країн директор Інституту вивчення Росії Андрій Блінов, 32 роки. — Раніше зустрічі президентів відбувалися частіше. Борис Єльцин постійно бачився з Леонідом Кучмою, той так само часто зустрічався з Володимиром Путіним. А нинішніх контактів на вищому рівні для сусідніх країн досить мало.

Проблемами в їх налагодженні Андрій Блінов бачить різницю між оточеннями двох президентів і намір країни інтегруватися в НАТО.

Утім, засідання міждержавної комісії має таки незабаром відбутися — 12 лютого. Водночас директор Інституту філософії Мирослав Попович, 77 років, головною проблемою у відносинах між Україною та Росією вважає різний рівень демократії.

— Україна належить до вільного світу, Росія ж — до напіввільного, — пояснює він і проводить аналогії. — Так само з приходом до влади в Чехословаччині Олександра Дубчека та країна і її компартія почали демонструвати більшу незалежність від Москви.

Зараз ви читаєте новину «Україна подібна до Чехословаччини Дубчека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі