четвер, 17 січня 2008 15:56

Україна хоче тісніших відносин із НАТО

Автор: дані: Центр з інформаційних проблем територій НАНУ
  Опитування проведено 6 листопада 2007 року
Опитування проведено 6 листопада 2007 року

Цього тижня президент Віктор Ющенко, прем"єр Юлія Тимошенко та голова Верховної Ради Арсеній Яценюк надіслали до генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера спільного листа. Де заявили, що Україна зацікавлена в приєднанні до Плану дій щодо членства в НАТО. Керівники України сподіваються, що Альянс ухвалить рішення щодо цього  на своєму квітневому саміті в Бухаресті.

За словами Віктора Ющенка, це дозволить розгорнути суспільну дискусію щодо приєднання до НАТО. Водночас спільний лист не містить заявки про вступ до Альянсу — йдеться лише про новий етап співробітництва.

— Це поновлення проголошених ще під час першого прем"єрства Тимошенко намірів, — нагадує 25-річна Наталя Шаповалова з Міжнародного центру перспективних досліджень. — Тоді теж заявляли про намір приєднатися до цього Плану дій. Але згодом прем"єр Віктор Янукович заявив, що уряд із цим не поспішатиме. Продовжуватиме працювати в рамках нинішнього Інтенсивного діалогу.

Водночас експерт нагадує, що мало в нас роблять для інформування суспільства щодо НАТО. Держава неодноразово виділяла для цього кошти, проте їх часто використовували не за призначенням. А громадська думка важлива не лише з огляду на майбутній референдум, а й для згоди НАТО на приєднання до нього України.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче тісніших відносин із НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі