понеділок, 04 серпня 2008 18:25

У Токіо пообідати вдвічі дешевше, ніж у Києві

 

Головний редактор журналу "Зелена енергетика" Андрій Конеченков, 49 років, вважає, що за вартістю харчів, готелів і ресторанів найдорожчі міста — Москва й Київ.

— У середньому ресторані Токіо обід обійдеться удвічі дешевше, ніж у Києві, — каже він. — А номер у п"ятизірковому готелі коштує там близько 700 гривень, тоді як у нас — 3500.

Зауважує, що бензин і громадський транспорт у японській столиці дорожчі, а таксі й харчі — на такому самому рівні, як і в Києві.

— Москва — це взагалі якесь місто жахів для туристів. Тут усе  вчетверо дорожче, ніж у Європі, — наголошує він. — Лондон теж недешеве місто. Там дорогі оренда, нерухомість, паркування.

Конеченков розказує, що в самій Європі ціни різняться. У Східній Німеччині, скажімо, келих пива в ресторані коштує приблизно 10 грн — так, як і в українській столиці. У Західній — удвічі дорожче. Але ж у європейців зарплата 12–15 тис. грн.

У центрі Відня двокімнатну квартиру можна купити за 750 тис. грн. Аналогічна в Києві коштує у 3–4 рази дорожче.

— У нас хіба що комунальні тарифи низькі, — говорить Андрій Конеченков. — Та ще громадський транспорт.

Зараз ви читаєте новину «У Токіо пообідати вдвічі дешевше, ніж у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі