вівторок, 09 липня 2019 07:40

У майбутньому парламенті будуть діти і шакали

Партія "Голос" Святослава Вакарчука сповідує європейські цінності, де права людини понад усе. Практично всі кандидати — з громадського сектора. Вони справді роками боролися з тіньовими схемами. Викривали їх, ризикуючи благополуччям і власною безпекою. Молоді та завзяті.

Та знаєте, що мені не подобається? Неспроможність чи небажання домовитися з представниками демократичного табору й не конкурувати одне з одним на виборах. Дивлюся списки мажоритарників на виборчих округах і розумію — при такому розпорошенні голосів і ресурсів жоден кандидат від демократичних партій не пройде. В Одесі, наприклад, переможуть перефарбовані регіонали.

"Голос" активно бореться з "Європейською солідарністю". Все правильно, всіх ворогів перемогли, чому ж не знищувати навіть ситуативно своїх?

Так, Петро Порошенко втратив купу шансів, будучи президентом України. Недореформована судова система — його персональний провал. Впевнена, що в нього була можливість позбутися одіозного оточення. Але саме він найкраще працював на міжнародній арені, де ми мали слово і вагу. Зараз ми їх із шаленою швидкістю втрачаємо.

Вакарчук схожий на Зеленського. Вони обидва звикли до обожнювання публіки, бути в центрі уваги. Не люблять заперечень і несхвалення. Артисти — люди емоційні, нервові, вразливі, крихкі. Вони, як дорогоцінні вази, з якими носяться і оберігають від пошкоджень.

Добре, що їх розділяє, — Святослав має хорошу освіту і високий рівень інтелектуальної спроможності. Це дає надію. Хочеться, щоб у парламенті Вакарчук і "Голос" стали бійцями. Тими, хто зможе системно і постійно боротися за інтереси України. Але поки що структура майбутнього парламенту нагадує ту, де будуть діти і шакали. Тобто наївні та хижі. У наївних є шанс стати загартованими і послідовними у своїх діях. Якщо не продадуться і не здадуться. А от у хижаків шансу стати людьми немає.

Мені в парламенті потрібні ті, хто зможе врівноважити наївність дітей і дати відсіч хижакам. Бо коли країна тоне, потрібне не нове обличчя, а вправний шкіпер, який виведе корабель із моря, де штормить.

Зараз ви читаєте новину «У майбутньому парламенті будуть діти і шакали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі