четвер, 02 квітня 2020 06:45

"У глави держави немає заміни Єрмакові"

"Стоило Ермаку в воскресенье публично обратиться ко мне с угрозами, спустив СБУ с ДБР, как в понедельник утром на меня зарегистрировали дело по четырем статьям", — пише у фейс­бук народний депутат зі "Слуги народу" 30-річний Гео Лерос.

Він опублікував відео, де ймовірно брат глави Офісу президента Андрія Єрмака, 40-річний Денис Єрмак, зустрічається з людьми і проводить співбесіди на державні посади. Розповідає, що його брат — помічник президента, і він теж давно і добре знайомий із Володимиром Зеленським. Записи датовані другою половиною 2019 року.

Гео Лерос каже, їх отримав на флешці. Матеріали передав у Національне антикорупційне бюро. Попросив охорону.

Андрій Єрмак звернувся у ­Службу безпеки й Державне бюро розслідувань. У ДБР відкрили справу проти Лероса за шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб; втручання у діяльність державного діяча; розголошення державної таємниці, що спричинило тяжкі наслідки; перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Андрій Єрмак вважає, що поява плівок — це спроба зірвати голосування в парламенті 30 березня (там, зокрема, ухвалили так званий антиколомойський закон — про посилення державного контролю за банками, що унеможливлює повернення Приватбанку його колишньому власнику Ігорю Коломойському. — ГПУ).

— Я звернувся до правоохоронних органів. Вони проведуть повне, об'єктивне, відкрите розслідування всіх фактів. Гарантую, що влада жодним чином на це не впливатиме, — каже 48-річний Андрій Єрмак на брифінгу у вівторок.

— Замовником акції проти мене є люди, які робили все, щоб Україна опинилася на порозі дефолту і не прийняла важливих законів. Гео Лерос — інструмент, який використовують для боротьби з командою президента.

— Проти керівника Офіса президента грає частина політикуму й олігархів, яких він намагався відтиснути від впливу на главу держави, — каже політолог 31-річний Микола Давидюк. — Чи піде Андрій Єрмак у відставку, залежатиме від настроїв Володимира Зеленського, його оточення. І наскільки Єрмак буде ефективний у завданнях, які узяв на себе. Це вибудова роботи Кабміну, зовнішній вектор по Донбасу і внутрішня політика, в яку муситиме вникати. А також робота губернаторів і підготовка до місцевих виборів. Підготовленої кандидатури на заміну Андрієві Єрмаку у президента немає.

Денис Єрмак — засновник "Українського бюро національного розвитку". Компанія розробляє і супроводжує державні та інвестиційні проєкти.

Радник директора Національного інституту стратегічних досліджень. У 2014–2017 роках у складі добровольчого батальйону "Дніпро-1" брав участь в АТО. Отримав контузію. Живе з батьками.

Зараз ви читаєте новину «"У глави держави немає заміни Єрмакові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі