четвер, 22 жовтня 2020 06:50

Труханов хоче повернути проспекту Небесної сотні ім'я Жукова

Одеська міська історико-топонімічна комісія 17 жовтня підтримала перейменування проспекту Небесної сотні на Маршала Георгія Жукова, а вулиці Інглезі — на 25-ої Чапаєвської дивізії.

Зробили це з ініціативи міського голови Геннадія Труханова. Вважає, що Жуков і Чапаєвська дивізія не підпадають під закон про декомунізацію. Вулиці перейменували 2016-го. Закон забороняє присвоювати їм імена осіб, які займали керівні посади у вищих органах радянської влади та управління Комуністичної партії. Георгій Жуков у 1942–1957 роках був першим заступником народного комісара оборони й міністром оборони СРСР, членом президії ЦК Компартії. 25-та Чапаєвська дивізія брала участь у Київській і Ковельській військових операціях 1920 року проти армії Української Народної Республіки.

— Ініціатива Труханова — трюк для проросійського електорату перед виборами. Висновок комісії — це не ухвала міськради. А якщо така й буде, подамо до суду, — каже 42-річний Богдан Короленко з Інституту національної пам'яті. — У Харкові кілька разів проспекту Петра Григоренка повертали назву на честь Жукова. Суд ці рішення визнав незаконними.

Зараз ви читаєте новину «Труханов хоче повернути проспекту Небесної сотні ім'я Жукова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі