понеділок, 21 травня 2007 17:09

Тимошенко перебуває в специфічному становищі

Автор: дані: Research&Brending Group
 

Директор Інституту політичного аналізу та міжнародних досліджень Сергій Толстов, 51 рік, бачить причини загалом непоганого ставлення до прем"єр-міністра Віктора Януковича.

— Він утримав стабільність економічної ситуації в країні, — каже експерт. — Створив можливості для подальшого зростання економічних показників, неодноразово декларував прихильність до європейської перспективи України. Обіцяє населенню високі соціальні стандарти. До відвертих недоліків нинішнього уряду можна зарахувати хіба що спроби уникнути відповідальності за підвищення комунальних послуг.

На думку Сергія Толстова, наше суспільство схильне позитивніше оцінювати ситуативні досягнення окремих політиків, аніж досягнення стратегічного характеру. Щодо негативних оцінок лідерки БЮТ Юлії Тимошенко, то це наслідок її специфічного становища.

— До виконавчої влади вона не причетна, — пояснює експерт. — Рятувати країну немає від чого. Тому Тимошенко дедалі більше втрачає лідерство, політичну ініціативу та свій електорат. Протягом останнього року, крім популістської агітації, вона більше нічого не запропонувала суспільству.

Показники Віктора Ющенка політолог пояснює так:

— Останнім часом президент діяв виключно як представник політико-ідеологічної течії частини суспільства. Населенню він так і не запропонував власної програми поліпшення життя.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко перебуває в специфічному становищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі