понеділок, 28 вересня 2009 17:13

Тимошенко і Янукович пішли у відрив

Автор: дані: TNS-Україна
 

Рейтинги Віктора Януковича і Юлії Тимошенко зростають, а ось в Арсенія Яценюка — помітно знижуються. Такі дані щомісячного дослідження Omnibus, проведеного компанією TNS в Україні у вересні 2009 року.

Лідером перегонів поки що залишається головний "регіонал", за даними опитування. Порівняно із серпнем Янукович на 2,2% підвищив свій рейтинг, і тепер він становить 21,4%. Рейтинг прем"єр-міністра сьогодні 14,2%. Це на 3,1% більше, ніж у серпні. У Тимошенко — найвища динаміка приросту симпатій виборців.

Усе навпаки в колишнього голови Верховної Ради Арсенія Яценюка. У серпні він майже наздогнав за популярністю Юлію Тимошенко, але зараз відстає від неї на 5%. Вересневий рейтинг популярності Яценюка — 9,1%.

У спікера парламенту Володимира Литвина як і раніше 3,7%. Президент Віктор Ющенко за останній місяць втратив 0,2%, і тепер його рейтинг — 2,8%. Рівень підтримки лідера комуністів Петра Симоненка дещо вищий — 3,1%.

Досить багато виборців ще не визначилися зі своїми симпатіями. Їх 21%, за опитуванням. Саме за їхні голоси і спробують поборотися лідери перегонів – Тимошенко і Янукович.

Шанси Арсенія Яценюка зменшуються з кожним місяцем

У дослідженні також проаналізували рівень довіри людей до політиків. З"ясували, що Вікторові Януковичу як політику довіряють 27,4% українців і 66% — не довіряють. Юлії Тимошенко, порівняно із серпнем, почали довіряти на 2% більше: 24,8%. Це ще раз доводить, що на рівень довіри впливають не гасла й обіцянки політиків, а їхні реальні дії. Віктор Янукович зі своїми однопартійцями весь минулий місяць блокував трибуну, то ж у довірі втратив.

Арсенієві Яценюку довіряють 25,4% українців — на 1% менше, ніж місяць тому. А не довіряють 63,2%. Крім того, екс-спікер має найбільшу кількість тих, хто не визначився щодо довіри до нього. Якщо у випадку з Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко, не визначилися по 5% виборців, то щодо Арсенія Яценюка — 11,3%.

Дослідження підтверджує факт, що давно став очевидним практично для всіх вітчизняних політологів. На президентських виборах реальні шанси мають тільки Юлія Тимошенко і Віктор Янукович. Арсеній Яценюк, який так багато енергії й коштів витратив на депресивні ролики й мілітаристські біґ-борди, як кажуть у народі, "пролітає".

Саме між лідером опозиції та главою уряду триватиме реальна боротьба за вихід у другий тур виборів. Шанси Арсенія Яценюка зменшуються з кожним місяцем. Російські політтехнологи, за порадою яких він у своїх роликах максимально згущує фарби і виступає в ролі рятівника України, знову прорахувалися і не зважили на менталітет українців. По-перше, ніхто вже не довіряє передвиборній критиці опонентів. А саме на цьому побудував свою кампанію молодий кандидат. По-друге, через кризу виборцям вистачає негативу, і вони не бажають чути щодня, що країна на краю прірви й кінець світу не за горами. А вважають за краще бачити, що політики шукають вихід і щось роблять для того, щоб вивести країну зі скрутного становища. Звідси і приріст рейтингу Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Янукович пішли у відрив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі