вівторок, 14 вересня 2010 06:00

Тігіпко написав книжку про місцеву владу

Голова партії "Сильна Україна" віце-прем"єр Сергій Тігіпко презентував книжку "Україна: громадянський проект". У ній розглянув проблематику місцевого самоврядування.

— Сильне місцеве самоврядування — запорука ефективності держави загалом. Нам необхідно створити тисячі центрів ініціатив на місцях, передати їм повноваження щодо вирішення місцевих проблем, — говорить автор. — Місцева влада повинна служити інтересам громади. Сьогодні місцеве самоврядування і державна влада на практиці не розмежовані. Районні та обласні ради не мають виконавчих комітетів. Тому змушені делегувати всі виконавчі функції державним адміністраціям — призначеним згори і часто надісланим іздалеку чиновникам, які не відповідають за реалізацію повноважень ні перед радами, ні перед громадянами. Цю ситуацію зможе переломити прийняття відповідних змін до законодавства та підтримка суспільства, яке допоможе здолати опір бюрократії.

У виданні Сергій Тігіпко виклав своє бачення шляхів вирішення проблем громад: розподілу бюджетних коштів між регіонами і центром, житлово-комунального господарства, охорони здоров"я, освіти, малого бізнесу, культури і спорту.

— Тези, сформульовані у книжці, є програмою дії "Сильної Україна" на місцях, — додає політик. — Партія готова брати на себе відповідальність за місцеві реформи. Я бачу і розумію проблеми місцевого самоврядування. І ми маємо сили вирішити ці питання. Сподіваюся, книжка викличе нову хвилю дискусій про реальні шляхи подолання цих проблем.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко написав книжку про місцеву владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі