пʼятниця, 06 травня 2011 02:30

Тігіпка критикують як потенційного конкурента

Активна публічна позиція віце-прем'єра Сергія Тігіпка на підтримку реформ зумовлює критичні випади проти нього з боку комуністів, деяких представників опозиції та провладної партії. Так уважає директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко:

— Несприйняття ідей Тігіпка комуністами, які фактично перебувають у владі, — це лише бажання продемонструвати своїм виборцям критичне ставлення до курсу ліберальних реформ. Не до душі комуністам і те, що партія віце-прем'єра"Сильна Україна" виступила з різкою критикою голови Держмитслужби Ігоря Калєтніка, заявила про корупцію в його відомстві. Калєтніка на цю посаду делегували комуністи. Тому атака на Сергія Тігіпка — це ще й спосіб захистити "свою людину" при владі.

Політичний парадокс перебування Сергія Тігіпка в цій владі полягає в тому, що він фактично чужий для більшої її частини. Не "регіонал", не "донецький", а отже — потенційний конкурент. Таким самим конкурентом Тігіпка і його політичну силу бачать і партії, які не входять до провладної більшості. Бізнес-інтереси не дозволяють їм сваритися з владою, а інтереси політичні вимагають критикувати її дії. До того ж деякі керівники опозиційних фракцій прагнуть до зближення з відносно новими політичними проектами, які грають на одному електоральному полі із "Сильною Україною".

Зараз ви читаєте новину «Тігіпка критикують як потенційного конкурента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі