четвер, 20 березня 2008 16:56

"Щодня потрібно випивати два з половиною літри води"

  Михайло Курик: ”Якщо жінка готувала їжу, та при цьому мала погану енергетику, користі буде мало”
Михайло Курик: ”Якщо жінка готувала їжу, та при цьому мала погану енергетику, користі буде мало”

Директор Українського інституту екології людини Михайло Курик, 69 років, попереджає, що часте вживання слабоалкогольних напоїв є небезпечним.

Яка вода найкорисніша для людини?

— Для нормального функціонування організму людина щоденно має вживати якісну природну "живу" воду — поверхневу питну. Саме вона має природну біоенергетику. Ще років 10 тому таку можна було без проблем знайти в наших горах. Сьогодні пити воду з гірської річки вже проблематично.

Кажуть, що найкраще пити дистильовану воду. Це не так. Вона вимиває з людського організму всі корисні елементи. Шкідливо й брати воду з бюветів. По-справжньому якісна питна вода легко засвоюється, не містить шкідливих хімічних елементів, її фізичні характеристики можна порівняти з внутрішньоклітинною водою. В Україні найкраща — бутильована на кшталт "Горянки", "Прозорої" або "Старого Миргорода". Вони не піддаються суттєвому техногенному втручанню. Це природні питні води. Її потрібно випивати щоденно хоча б 150–250 мл, а в загальному на добу дорослій людині потрібно 2–2,5 літра питної води. Сьогодні на українському ринку мало негазованої питної води. Часто її випускають поганої якості, вона не може довго зберігатися. Тому виробники додають консерванти, щоб не цвіла.

Які захворювання може викликати споживання неякісної питної води?

— Можна захворіти на вірусний гепатит, дизентерію, інші небезпечні хвороби. Проблема неякісної води позначається насамперед на здоров"ї дітей. Їхня захворюваність зросла на 72 відсотки порівняно з 1960-ми роками.

У Львові та Кривому Розі проводили експеримент. Протягом місяця у відділи реанімації постачали якісну питну воду. За цей час ніхто з тяжкохворих не помер. І вода зіграла далеко не останню роль.

У яких регіонах України питна вода найгіршої якості?

— Переважно в промислових районах. Наприклад, у Мелітополі, Дніпропетровську, Маріуполі. Найкраща питна вода — на Буковині, Львівщині, в Карпатах.

Що скажете про міську водопровідну воду?

— За хімічним складом вона відповідає стандартам питної. Але доки ця вода доходить до квартири, то перетворюється на отруту, бруд. Тече трубами, що часто старі та які треба міняти.

Яким чином слід вживати воду з крана?

— Треба самостійно доводити цю воду до статусу питної. Наприклад, пропускати її через фільтри. Втім, при цьому втрачаються природні властивості. Можна кип"ятити воду або випаровувати.

Та найкращий і найпростіший метод у домашніх умовах — заморожування води. Із води з крана можна отримати якісну талу питну воду. Вона дає людині льодоподібну питну воду, яка відповідає структурі внутрішньоклітинної води. Для цього потрібно воду з крана налити в чайник, закип"ятити, потім підлити туди холодної води та дати їй одразу охолонути. Далі слід перелити в дволітрову пластикову пляшку та поставити в морозильну камеру. Через півтори-дві доби ця вода повністю замерзає. Її можна виймати з холодильника, на ніч залишати в кухні й до ранку вже є тала вода, яку рекомендується пити натщесерце. Така вода за кімнатної температури зберігає структуру льоду протягом 6–8 годин.

Дітям до трьох років небезпечно пити газовану воду

Для тих, хто дбає про своє здоров"я, є ще рецепти. Приміром, натираєш свіжі овочі — моркву, буряк, картоплю, селеру. Виходить така собі каша, яку треба відцідити. Такий "напій юності" сприяє нормалізації обмінних процесів в організмі, зміцнює імунну систему людини, виводить токсини. Або ж можна столову ложку пшеничних висівок залити окропом та додати ложку меду. Цей напій — прекрасна профілактика від хвороб.

Наскільки часто варто вживати газовані напої?

— Людина може пити напої на консервантах раз на день. Проте не слід робити це щоденно — страждають статеві органи, функціональна активність клітин мозку. Зловживання газованими напоями може призвести до хвороби мозку, дебілізму. Особливо шкідлива солодка газована вода.

Дітям до трьох років небезпечно пити газовану воду. Це призводить до ожиріння організму, алергічних процесів, карієсу зубів. У школах США заборонено пити газовану воду. Бо вона з консервантом, тобто не є природною. Немає чистої питної води і в каві або чаї.

Наскільки шкідливими є слабоалкогольні напої?

— Якщо їх вживати щоденно, то це небезпечно: до їхнього складу входить етиловий спирт. А він діє наркотично та є токсичним для людини. Наприклад, у пляшці пива міститься близько 5 відсотків алкоголю. А це означає 20 грамів чистого спирту, або ж 50 грамів горілки. При цьому пити слабоалкогольний напій або пиво в нас вважається нормою серед молоді й навіть підлітків. Але пивний алкоголізм нічим не відрізняється від горілчаного. Молодь непомітно, але сильно шкодить своєму організму.

Чи залежить якість води від людської енергетики?

— Так, ця залежність сильна. Вода суттєво реагує на людський настрій, відтінки голосу тощо. Якщо жінка готувала їжу, та при цьому мала погану енергетику, користі буде мало. Вода реагує на всі негативи. Відчуває космічні випромінювання, атмосферу. Контактуючи з водою, треба мислити позитивно.

Зараз ви читаєте новину «"Щодня потрібно випивати два з половиною літри води"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі