вівторок, 07 лютого 2012 07:30

Соціальні інспектори довільно тлумачать право на допомогу

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Фонд суспільної безпеки наприкінці 2011-го дослідив, як управління праці та соціального захисту призначає соціальну допомогу жителям Києва та Волинської, Житомирської, Київської, Львівської, Рівненської, Сумської, Тернопільської областей.

— Чверть громадян не отримали належної уваги до себе і бажаного результату, — розповідає експерт фонду 24-річна Ганна Єлькіна. — Оформлення соціальної допомоги та виплат складне і тривале настільки, що люди розчарувалися і більше не бажають брати в цьому участь. Загалом понад половина опитаних зазначили, що без сторонньої допомоги важко розібратися з документами.

Дослідження також показало, що кількість одержувачів соціальної допомоги та житлових субсидій у деяких регіонах торік скоротилася майже наполовину. Понад 40 відсотків незадоволені розмірами виплат.

Люди також скаржаться, що соціальні інспектори довільно тлумачать право на допомогу, на власний розсуд визначають, чи надавати житлову субсидію. Наприклад, побачивши у квартирі певні предмети розкоші. Щоб отримати допомогу або субсидію, необхідно мати акт обстеження соціально-побутових умов. Спеціалістів, які могли б фахово вивчити матеріальну ситуацію людини, на всю країну не більш як 1700.

Від невчасного надання соціальної допомоги найбільше потерпають жителі сіл. У деяких центрах працюють троє-п'ятеро фахівців на район. За місяць вони можуть обдивитися умови життя до 30 сімей. Коштів на транспорт, щоб працівники районного управління соціального захисту об'їздити всі села навкруги, не виділяють.

Зараз ви читаєте новину «Соціальні інспектори довільно тлумачать право на допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі