четвер, 23 січня 2020 06:55

Серіал продали російському каналу

На російському каналі "Россия-1" з січня показують серіал українського виробництва "Кріпосна". Продавці серіалу виправдовуються, мовляв, це культурна дипломатія. Раніше його купили Польща, Литва та шість країн Балкан. Але вони на Україну не нападали й не винні у загибелі понад десяти тисяч українців.

"Кріпосна" — елемент відновлення спів­праці з Росією у культурі та шоу-бізнесі. Від самого початку серіал готували на продаж у РФ. Він мав питомо російську назву. Слово "крепостная" навіть російсько-­українські словники радянського часу перекладають як "кріпачка".

До цього випадку створені в Україні серіали продавали в Росію вже два роки. Але це не афішували. Залучали до зйомок російських акторів або режисера, котрим дозволений в'їзд в Україну. Наявність бодай одного росіянина дозволяла продати продукт "за поребрик", аби окупити виробництво. Його тихенько сплавляли на другорядні російські канали.

"Кріпосну" показують на "России-1", який навіть у РФ вважають пропагандистським. Це вже співпраця не через чорний хід, а широко відчинені парадні двері. Є підозра — плідне кіносеріальне співробітництво стане частиною української державної політики.

Зараз ви читаєте новину «Серіал продали російському каналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі