четвер, 31 липня 2008 18:53

Сергій Фоменко пише пісні під час мандрів

 

44-річна письменниця Ірен Роздобудько побувала в 18 країнах. Зокрема в США, Фінляндії, Чехії, Туреччині, Таїланді. В Україні ж намагається подорожувати малими провінційними містечками. Останнім часом була в Прилуках, Трускавці, Миколаєві Львівської області. Мріє проїхати всією Західною Україною.

— Але хочу потрапити й на Схід — до Луганська та рідного Донецька, — зауважує письменниця. — Щоб трохи повернути людей до української книги.

Лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко, 34 роки, нині відпочиває в Греції. Каже "ГПУ", що більша частина його пісень написана під час подорожей чи гастролей. Приміром, у Португалії народилася пісня "Ріо Ріта".

— 2002 року ми помандрували в Англію, — згадує Фоменко. — Представляли там сучасну молодіжну українську культуру. Дали концерт у одному з найпрестижніших клубів Лондона "Гіпподром".

А Україну, каже, об"їздили вздовж і упоперек.

— Завжди люблю повертатися в Київ, — продовжує співак. — І люблю всю Україну. Вона прекрасна. І Суворий Донбас — теж цікавий край.

Актор Володимир Горянський, 48 років, каже, що подорожує багато під час гастролей і кінозйомок. Чотири роки тому на зйомках фільму "Дунай, Дунай" проплив на теплоході 2000 км країнами, територією яких протікає ця річка, починаючи від Австрії.

— Цього року планую відпочити в Україні, — розповідає актор. — Швидше за все, в "українській Венеції" — мальовничому містечку Вилкове в гирлі Дунаю.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Фоменко пише пісні під час мандрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі