вівторок, 24 вересня 2019 07:45

Росія намагатиметься розширити окуповані території

— Чому Росія наполягає на "формулі Штайнмаєра"? Хоче пробити свою версію особливого статусу Донбасу після того, як сфальсифікує вибори на окупованій території. Можуть поміняти там пару ватажків. Наприклад, Пушиліна (так званий глава ДНР. — ГПУ) на когось. А насправді все залишиться як зараз, — каже колишній міністр закордонних справ 51-річний Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Прямий" 19 вересня.

Нинішній глава МЗС України Вадим Пристайко 2 вересня дав згоду на "формулу Штайнмаєра". 2015-го міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонував модель виконання Мінських домовленостей, за якою спочатку Україна приймає закон про вибори на Донбасі, а після сторони відводять війська. Відбуваються місцеві вибори на окупованих територіях. Україна надає Донбасу особливий статус. Далі — повернення контролю над держкордоном Києву.

"Нічого не буде вирішуватися без відома суспільства. Впровадження формули має декілька етапів. Це не разове рішення. Формула — це база, що буде покладена в основу законопроекту, за який голосуватимуть і який винесуть на публічне обговорення", — написав у "Фейсбуку" 21 вересня помічник президента 47-річний Андрій Єрмак.

— Наступним кроком Росії буде намагання розширити окуповану територію в складі України до всього Донбасу, — переконаний Павло Клімкін.

— Путін не просто так паспорти роздає по регіону. Я впевнений, третій крок — український південь. Так Путін прокладе коридор до Криму, відсіче нас від моря, повністю дестабілізує навколо Чорного моря, тобто всю Європу.

Уся ця логіка вигадана, щоб розпочати федералізацію України за російськими лекалами.

Сама по собі "формула Штайнмаєра", як би не була написана, не відіграє жодної ролі. Погодити її — це все одно, що замість машини купити карбюратор. Має бути погоджений увесь шлях. Із послідовністю дій кожного і відповідальністю. Тоді в цю системність можна ставити "формулу Штайнмаєра". Це як гайка.

Що робити нам? Кремль підвищує ставки. Потрібно і нам це робити. Висувати свою логіку, погоджувати її з нашими друзями, а потім намагатися натягти на голову Путіну.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагатиметься розширити окуповані території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі