Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2019 00:56

Російське радіо в Україні — це постріл у спину

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.FACEBOOK.COM/SERHII STERNENKO
  Головний редактор російської радіостанції ”Эхо Москвы” Олексій Венедиктов стоїть біля будівлі Служби безпеки України в Києві 8 серпня. Пальцями показує знак ”V”, що означає — перемога
Головний редактор російської радіостанції ”Эхо Москвы” Олексій Венедиктов стоїть біля будівлі Служби безпеки України в Києві 8 серпня. Пальцями показує знак ”V”, що означає — перемога

— Розраховую, що радіо зможе працювати в Україні. Готовий відкрити представництво у Києві. Якщо завгодно, в Одесі та Львові, — каже головний редактор російської радіостанції "Эхо Москвы" 63-річний Олексій Венедик­тов в інтерв'ю виданню "Страна.юа".

— Бюро створюватиме програми російською мовою, які купуватимуть місцеві радіостанції. Щоб вести мовлення звідси в Росію про те, що відбувається в Україні. Працювати у представництві зможуть українські й російські журналісти.

Поки що закон про мову забороняє нам це зробити. Розмовляв із людьми нової команди президента України. Запитував, чи виправлять закон. Публічно Володимир Зеленський заявив, що Верховна Рада збирається його переглянути. Хотілося б скасування квот на українську мову.

Контрольний пакет акцій ЗАТ "Эхо Москвы" належить "Газпром-­Медіа Холдингу". Торік у травні Україна запровадила проти нього санкції на три роки. Вони передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів з України.

"Путінське радіо в Україні не працюватиме. Це все одно, що запустити в Київ полк російського спецназу. Це вороги. Як російські окупанти в Криму і на Донбасі. Це Путін власною персоною. Десант російських військ усередині України. Постріл у спину, — пише журналіст Айдер Муждабаєв, 47 років, у "Фейс­буку".

"Эхо Москвы" запрошує в ефір російських терористів, убивць українців. Наприклад, "політрука ДНР" Захара Прилєпіна. Їхній постійний автор — кримський блогер Олександр Горний. Його Кремль із моменту анексії Криму використовує для пропаганди проти України й кримських татар. Вишенька на торті — заступник Венедиктова кримнашист Віталій Рувинський".

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення запевнила, що відмовить "Эхо Москвы" у ліцензії.

Зараз ви читаєте новину «Російське радіо в Україні — це постріл у спину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути