четвер, 28 лютого 2008 19:19

"Регіоналам" вигідно розблокувати парламент

Верховна Рада не працює понад місяць. Цей тиждень минув у переговорах лідерів парламентських фракцій щодо того, як розблокувати парламент. Поки що не домовилися, але обіцяють зробити це наступного тижня.

— Це питання часу, — каже про розблокування Верховної Ради політолог 30-річний Михайло Басараб. — "Регіонали" відмовилися від своєї категоричної позиції і заявили про можливість переговорів. Вони вже готові йти на компроміс. Цьому сприяла готовність НУ-НС та БЮТу йти на дострокові вибори, категоричність голови парламенту і, очевидно, зниження рейтингів Партії регіонів.

Експерт говорить, що саме "Регіони" найбільше зацікавлені в роботі Верховної Ради.

— Вони вирішили розблокувати парламент, бо сьогодні політична та електоральна кон"юнктура складається не на їхню користь, — упевнений Михайло Басараб.

Водночас директор Інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко, 38 років, вважає , що блокування вигідне коаліції.

— Наступного тижня ми станемо свідками того, що Партія регіонів заявить про розблокування. Але після цього почнуться не менш драматичні процеси, — прогнозує він. — Бо є небезпечна ситуація для коаліції. Може виявитися, що жодне їхнє рішення, яке виноситимуть на розгляд, не пройде. Тоді постає питання: чи варто коаліції йти на розблокування?

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналам" вигідно розблокувати парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі