вівторок, 07 грудня 2010 05:45

"Районка пише, де чхнув голова адміністрації"

Державні газети і телерадіостанції Росії виставлять на продаж. У Кремлі вважають, що фінансування засобів масової інформації з держбюджету — безглузда витрата грошей.

— Українська влада так любить державні ЗМІ, що не скоро наважиться скопіювати досвід Росії і їх розпродати, — каже колишній голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, 56 років. — Це ж продовження рук політиків. Зараз влада вгепує грошики платників податків, щоб озвучити свою позицію. І районка пише, де чхнув голова адміністрації. Це не вкладається в нормальне розуміння журналістики і спотворює медіа-картину в країні.

В останні роки місцеве телебачення й радіо трохи повиводили з відання державних адміністрацій. Нацрада не видавала ліцензій новоствореним телерадіокомпаніям, доки серед їх засновників були органи влади. Але це напівзаходи.

Починати роздержавлення слід, запровадивши поняття спеціальної та офіційної інформації. Державні установи, як-от Верховна Рада, мають володіти офіційними засобами масової інформації, щоб друкувати законопроекти, офіційні заяви комітетів і політичних фракцій. А в нас "Голос України" чи "Урядовий кур'єр" — загально-політичні газети, у матеріалах журналістів присутні й офіційні позиції, й особисті думки, чого не повинно бути в суто офіційній пресі.

Зараз ви читаєте новину «"Районка пише, де чхнув голова адміністрації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі