понеділок, 18 червня 2007 16:00

Рабинович купив повітря

Масових народних гулянь із нагоди придбання киянином Вадимом Рабиновичем "Арсеналу" (Київ) у столиці не спостерігалося. Преса і телебачення старанно відпрацювали цей "інформаційний привід", так і не пояснивши нікому, що це за явище — футбольний клуб "Арсенал". Тому досі не зовсім зрозуміло, що саме і навіщо придбав Рабинович.

Видається, що власністю відомого, якщо не сказати сумновідомого бізнесмена стало... повітря. Насичене дніпровським ароматом та вихлопними газами. Бо майна у ФК "Арсенал" (Київ) немає. І ніколи не було.

Чи доречно згадувати про це тепер, коли новий власник обіцяє зробити київський "Арсенал" командою високого рівня, яка буде здатна стати конкурентом знаменитому "Динамо"? Доречно. Тому що точно такі самі обіцянки створити на базі збанкрутілого клубу ЦСКА (Київ) потужний столичний клуб "Арсенал" вже звучали п"ять років тому, коли команда перейшла під крило столичної влади. І тоді були розмови про будівництво для клубу тренувальної бази та нового стадіону. Причому обіцяв це не просто Рабинович, як тепер, а справжня київська влада. У якої і грошей, і майна на сотню "Арсеналів" вистачить.

Такі самі обіцянки створити вже звучали п"ять років тому

За п"ять років ніхто нічого не зробив. Через футбольний клуб було за цей час "прокачано" майже сотню футболістів і кількасот мільйонів бюджетних коштів. Кому і навіщо це було потрібно, ніхто так і не пояснив. Ніхто й не збирається звітувати про викинуті в повітря бюджетні мільйони. Так само, як новий власник "Арсеналу" не збирається нічого будувати.

Як сказав у неділю тренер команди Олександр Заваров, київський "Арсенал" у наступному сезоні гратиме на стадіоні "Динамо". Тренуватиметься теж, швидше за все, на динамівській базі. Гроші вкладатимуться лише у футболістів, яких мають запросити до команди.

Навіщо цей клопіт Вадиму Рабиновичу? Навіщо йому витрачати гроші на нікому не потрібну футбольну команду? А навіщо це було київській владі у 2002–2006 роках? Гадаю, що правди нам ніхто ніколи не скаже. І незабаром ми знову почуємо волання про те, що "Арсенал" кинутий напризволяще. Тепер вже Рабиновичем, який на той час вирішить або не вирішить питань, заради яких він став власником футбольної команди.

Зараз ви читаєте новину «Рабинович купив повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі