неділя, 25 листопада 2007 18:04

"Треба підвищити ціну за транспортування російського газу"

Голова Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк вважає, що було б неправильним не підвищити ціну на транспортування російського газу.

Про це він повідомив сьогодні в Івано-Франківську на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів.

Тарасюк нагадав, що "існує принципова згода між двома урядами, що до 2011 року ціна на газ буде приведена у європейську схему утворення ціни". "Тобто, ціна на газ, скажімо для Польщі, Німеччини, буде приблизно такою ж, як ціна на газ для України. – наголосив він. - Але, у зв"язку з цим, очевидно, і були б ми неправі, як би ми не підвищували тарифи на транспортування російського газу нашою транспортною системою. Я взагалі вважаю, що підвищення ціни на газ для України без прив"язки до підвищення тарифів на транспортування газотранспортною системою України є помилкою, спрямованою проти національних інтересів України".

Політик повідомив, що "ціна на транспортування газу в країнах Європейського Союзу становить від 3-х до 4-х доларів". "Ми ж погодились брати з Росії 1,6 долара. Це не є нормальна ціна. Якщо Росія вимагає нормальної ціни на газ, то вона повинна також очікувати, що буде така ж нормальна ціна на транспортування газу", - зауважив Тарасюк, передає кореспондент УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Треба підвищити ціну за транспортування російського газу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі