четвер, 06 грудня 2007 17:18

Проблема не в законах, а в податківцях

 

— З податковим законодавством у нас усе нормально, — каже 43-річний економіст Костянтин Кузнецов з Центру Разумкова. — Уже тривалий час податкова система будується відповідно до стандартів та механізмів Європейського Союзу. Проблема полягає в роботі самих податкових органів.

Експерт нагадує, що одна з їхніх функцій — контрольна. І тут великі проблеми. Промовистим є те, що майже половину судових справ у податковій сфері виграють платники податків. Водночас сама податкова адміністрація не хоче визнавати існування проблем.

— Найбільше від недосконалості вітчизняної податкової системи страждає малий та середній бізнес, — зауважує директор приватної медичної фірми Любов Літковська, 37 років. — Вона дуже корумпована, це заважає ефективно застосовувати норми законодавства.

Для економії часу платників податків потрібно запроваджувати нові автоматизовані системи, вважає Костянтин Кузнецов. Коли все рахуватимуть машини, тоді й рівень корупції знизиться.

Зараз ви читаєте новину «Проблема не в законах, а в податківцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі