пʼятниця, 16 серпня 2019 07:16

Президента й депутатів закликають зберегти комітет у справах ветеранів

9 серпня на засіданні підготовчої депутатської групи партія "Слуга народу" запропонувала зменшити кількість комітетів у Верховній Раді з 27 до 22.

Пропонують скасувати комітети у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту й туризму. Також — із паливно-енергетичного комплексу та ядерної безпеки, з питань промислової політики й підприємництва. До Комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин хочуть додати — питання реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, деокупації Криму. Тобто розширити його. Також планують створити спеціальну контрольну комісію з приватизації.

"В Україні 370 тисяч ветеранів. Шостий рік триває агресія РФ, — відреагувала керівник волонтерської організації "Центр підтримки аеророзвідки" Марія Берлінська, 31 рік. — Такими темпами незабаром буде півмільйона людей, чиї інтереси закинуть подалі в комітет соцполітики, де поховають між пенсіонерами й чорнобильцями. Хтось із них без рук чи ніг, із травматичним досвідом, потребами в лікуванні. Хтось хоче отримати освіту, сприяння держави в розвитку ветеранського бізнесу. Їхні інтереси не будуть представлені в законодавчій владі".

Волонтерські й ветеранські організації опублікували відкрите звернення до президента й народних депутатів про неприпустимість ліквідації комітету.

На позачергових виборах 21 липня "Слуга народу" провела до Верховної Ради 254 нардепів. Для ухвалення рішень у парламенті треба не менше 226 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Президента й депутатів закликають зберегти комітет у справах ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі