понеділок, 30 липня 2007 15:46

Поїздки Луценка та Кириленка цілком вчасні

Останні тижні лідери блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Юрій Луценко та В"ячеслав Кириленко провели в роз"їздах заходом та центром країни. Причому офіційно виборча кампанія ще не розпочалася.

Мітинги з участю Кирленка й Луценка не збирають багато людей. Це зрозуміло:  літо в розпалі, політична активність людей низька. Постає питання: чи не зарано почала активну кампанію "Наша Україна — Народна самооборона", чи є ці агітаційні поїздки вже зараз на часі?

— Цей агітаційний тур цілком доцільний, — каже голова Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній, 36 років. — Згадайте попередній подібний захід "Народної самооборони", який розпочався одразу після Нового року і в якого не було виборчого підтексту. Метою було ознайомити людей з новою політичною структурою. Так само й зараз через поїздки Луценка й Кириленка людей знайомлять з новоутвореним політичним блоком.

За словами політолога, важливою метою туру є також спілкування з регіональними елітами, аби перетягнути їх на свій бік. А організація велелюдних мітингів метою не є.

— Те, що тур відбувся посеред літа — це теж вигідно, адже настільки ранній час дає можливість для проведення роботи над помилками, — каже Олесь Доній. — І вже під вибори можна провести набагато масовішу та добре підготовлену акцію.

Організація велелюдних мітингів метою не є

Директор Центру політичних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, 37 років, також вважає проведення такого раннього агітаційного туру обґрунтованим.

— Для того щоб помаранчевий виборець сприйняв нещодавно створену НУ-НС, треба було обов"язково провести відповідну піар-акцію, — каже він. — Щоб під час наступних двох місяців безпосередньої політичної агітації виборець уже орієнтувався. Важливою є й необхідність мобілізації свого електорату шляхом використання технологій майданного типу. Це коли людину приваблюють відчуттям співучасті та належності до своєї політичної сили. Саме ці завдання і вирішувалися цим туром.

Водночас Андрій Єрмолаєв називає тури Юрія Луценка й В"ячеслава Кириленка своєрідним фальш-стартом передвиборчої кампанії.

— Цим найчастіше грішить той, хто не до кінця впевнений у собі, — підсумовує експерт. — Не дивно, що саме НУ-НС разом із президентом першими фактично розпочали виборчу кампанію. Адже їхні стартові позиції, незважаючи на активну опозиційну діяльність, є не дуже сприятливими.

Зараз ви читаєте новину «Поїздки Луценка та Кириленка цілком вчасні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі