вівторок, 06 грудня 2011 00:00

Податкова політика і корупція заважають бізнесу

 

Cтраховий, готельний і ресторанний бізнес не можуть розвиватися через надмірне податкове регулювання. На корупцію нарікають банки, транспортники й будівельники. Нестабільність державної політики перешкоджає вести агробізнес. Такими є результати опитування керівників підприємств, що його провів фонд "Ефективне управління" стосовно конкурентоспроможності регіонів країни 2011-го.

— Українська податкова система є однією з найгірших у Європі, — коментує проректор Європейського університету, економіст Андрій Новак, 38 років. — Це суміш важкого податкового навантаження і жорсткого й непередбачуваного адміністрування податків. Упродовж фінансового року без попереджень приймають нові постанови, правила, процедури нарахування податків. Бухгалтери змушені по кілька разів переробляти звіти.

Якщо підприємець і захоче чесно сплачувати податки, то його бізнес буде збитковий. Бо хабарі вимагають не лише під час реєстрації фірми. Гроші "тягнуть" перевіряльники з контролюючих, ліцензуючих, технічних служб тощо. Навіть якщо бізнесмен захоче відстояти свої інтереси в суді, треба заздалегідь виділити гроші й на процес.

Зараз ви читаєте новину «Податкова політика і корупція заважають бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі