вівторок, 19 квітня 2011 02:15

Після зникнення палестинця виникли ризики для українців

Дипломатичні представництва України в державах Близького Сходу одержали листи з погрозами від терористів. Причина — арешт заступника директора єдиної в Секторі Гази електростанції Дірара Абу-Сісі. Його вночі зняли з потяга Київ — Харків. Очевидець цієї події, представник Фонду ім. Бьолля — Андрій Макаренко заявив, що у затриманні палестинця брали участь працівники Служби безпеки України.

Абу-Сісі зараз в ізраїльській в'язниці. Йому інкримінують співпрацю з радикальною палестинською організацією ХАМАС, замахи на життя, розробку і модернізацію ракет, які використовують терористи.

— Будь-який іноземець на нашій території є під захистом українських законів. Коли ж його викрали, та ще й за сприяння спецслужб, — це порушення прав людини, — коментує директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, 44 роки. — Якщо були підозри щодо Дірара Абу-Сісі, то його мали затримати, провести дізнання й передати Ізраїлю, якби ця країна довела причетність палестинця до скоєння злочинів. А вийшло так, що наша держава допустила беззаконня, яке годі залагодити дипломатичним шляхом.

Погроз, які надійшли на адресу наших дипломатичних установ, не можна залишати поза увагою. Виникли ризики для наших громадян, які перебувають за кордоном. Хоч ХАМАС не здійснює терористичних акцій чи бойових операцій за межами історичної батьківщини — Палестини. За 30 років існування організації такого не було. Так само він не може оголосити Україні "священну війну" — джихад. Право робити це мають тільки імам і духовні лідери. Але ніхто не гарантує, що якась неадекватна людина не вчинить агресії стосовно українців.

Зараз ви читаєте новину «Після зникнення палестинця виникли ризики для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі