Ексклюзиви
субота, 13 жовтня 2007 15:02

Пентагон не розміщуватиме військові бази в Україні та Грузії

США не розміщуватимуть військові бази на Україні і в Грузії, "навіть якщо нас про це попросять", заявив 13 жовтня 2007 року міністр оборони США Роберт Гейтс, виступаючи в російській академії Генерального штабу.

В той же час Гейтс підкреслив, що США незадоволені продажем російської зброї Ірану і Сірії. Глава Пентагону провів декілька зустрічей в Москві з міністром оборони РФ Анатолієм Сердюковим, обговорюючи цю проблему, але до задовільного компромісу сторони так і не прийшли. "Ми погодилися, що з цього питання у нас немає загальної думки", - прокоментував підсумки дводенних консультацій Гейтс.

Виступаючи в академії Генштабу, Гейтс не став повертатися до підсумків минулих напередодні безрезультатних переговорів держсекретаря США Кондолізи Райс з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим з питань протиракетної оборони. Натомість глава Пентагону відзначив, що і у США, і у Росії є схожі завдання, пов"язані з безпекою обох держав, повідомляє France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон не розміщуватиме військові бази в Україні та Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути