понеділок, 08 жовтня 2007 14:11

Парламенту довіряють менше, ніж президентові

 

Громадяни нікому не хочуть делегувати своїх повноважень, вважає заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко, 44 роки. Якщо законодавчо за ними закріплено право обирати президента країни, то вони не бачать сенсу в тому, щоб передавати його комусь.

Так само, скажімо, підтримується питання обрання виборцями голів місцевих адміністрацій, порушене під час виборчої кампанії кількома політичними силами. Це говорить про потяг українців до поширення демократичних норм у країні.

— Люди самі хочуть вирішувати, хто буде керівником держави, області чи району — тобто на всіх рівнях, — зазначає експерт.

Більшість громадян вважають, що скасовувати посаду президента не слід. Адже тоді постане питання про те, кому передати його повноваження. За логікою — Верховній Раді. Та рівень довіри до неї нижчий, ніж до глави держави.

— Тому хоча нинішнього президента чимало виборців не підтримують, але його посаду вважають потрібною для держави, — підсумовує Михайло Міщенко.

Зараз ви читаєте новину «Парламенту довіряють менше, ніж президентові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі