пʼятниця, 15 жовтня 2010 02:17

"Ніщо так не дискредитує владу, як митниця і податкова"

Митниця перетворилася на годівничку для корупціонерів, прикрити яку може тільки жорстка законодавча регуляція. Про це голова партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко заявив під час зустрічі з митними брокерами в Одеському морському торговельному порту.

— Ніщо так не дискредитує владу, як митниця і податкова. Головна проблема митниці — корупція. Це — гідра з багатьма головами, — каже Сергій Тігіпко. — Ми будемо атакувати її через Митний кодекс, через прямі норми, які митник не зміг би трактувати на власний розсуд. Потрібно спростити деякі норми, а потім — жорстка законодавча регуляція. Необхідно також вирішити кадрове питання. Митну службу можна скоротити на 30 відсотків, залишивши теперішній фонд зарплати. І знайдуться люди, які підуть на таку зарплату і працюватимуть чесно.

Представників Одеської міської профспілки митних брокерів і підприємців віце-прем'єр включив до робочої групи з підготовки Митного кодексу. Найближчим часом проект документа передадуть підприємцям, які працюють з митницею. Голова "Сильної України" додав, що кодекс повинен скоротити терміни оформлення вантажів і спростити ці процедури. Також передбачається система "єдиного вікна". Крім того, кодекс буде адаптований до митних правил Євросоюзу, а інші органи, включно зі Службою безпеки і податковою адміністрацією, не зможуть перевіряти вміст контейнерів.

Зараз ви читаєте новину «"Ніщо так не дискредитує владу, як митниця і податкова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі